Dit leernetwerk richt zich op bewoners, professionals en organisaties/stakeholders die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning. Wat is goede geestelijke verzorging in de specifieke context van het aardbevingsgebied Groningen?
Looptijd leernetwerk: oktober 2021 t/m eind 2023
Dit leernetwerk richtte zich bij de start op bewoners, professionals en organisaties/stakeholders die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning. Wat is goede geestelijke zorg in de specifieke context van het aardbevingsgebied Groningen? Wat heb je daarin ook gemeenschappen te bieden? Het leernetwerk had twee doelen:
Het leernetwerk ontwikkelt producten die geestelijk verzorgers en andere stakeholders ondersteunen rond aandacht voor zingeving voor mensen en gemeenschappen in het aardbevingsgebied.
De verwachting is dat (reflectie op de ontwikkeling van) deze opbrengsten ook bruikbaar zijn voor andere regio’s en doelgroepen in de samenleving, die te maken hebben met maatschappelijk moreel falen en het uitblijven van erkenning voor het leed dat dit veroorzaakt.
Het onderzoek vindt plaats in de provincie Groningen waar men te maken heeft met de gevolgen van de gaswinning.
Het leernetwerk bestond uit Groninger bewoners, geestelijk verzorgers, afvaardiging van het Centrum voor Levensvragen Groningen-Drenthe, SGD, Groninger gasberaad, NCG, Stut en Steun, PKA, gemeente, aardbevingscoach, extramurale GGZ, EPIQ en is in samenwerking met GVA Groningen.
Voorzitter: Hanneke Muthert, adjunct-hoogleraar godsdienstpsychologie met bijzondere aandacht voor geestelijke verzorging en welzijn, J.K.Muthert@rug.nl
Wil je meer weten of heb je een opmerking?
Neem contact met ons op via: