Armoede en laaggeletterdheid hebben impact op alle aspecten van iemands leven. Hoe kan een geestelijk verzorger optimaal aansluiten bij de zingevingsvragen van mensen die laaggeletterd zijn en/of in armoede leven?
Looptijd: oktober 2021 t/m eind 2023
Armoede en laaggeletterdheid beïnvloeden alle aspecten van iemands leven. Hoe kan aandacht voor zingeving optimaal aansluiten bij wat mensen die laaggeletterd zijn en/of in armoede leven daarin nodig hebben? De hoofdvraag die het leernetwerk wil beantwoorden: Welke kennis, vaardigheden en attitude moet een geestelijk verzorger/professional zich eigen maken, om aan te sluiten bij mensen met levensvragen die laaggeletterd zijn hebben en/of in structurele armoede leven?
Geestelijk verzorgers en professionals in zorg en welzijn die te maken hebben met problematiek van armoede en/of laaggeletterdheid. Mensen met spirituele, zingevings- en levensvragen, in het bijzonder in relatie tot laaggeletterdheid en armoede.
De regio betrof Oost-Groningen en Zuidoost Drenthe, dat is het gebied van de voormalige veenkoloniën.
Bekijk hier alle uitkomsten op een rij:
Het leernetwerk bestond uit geestelijk verzorgers, ervaringsdeskundigen, ex-bewindvoerder van laaggeletterd familielid, traumatherapeut, trajectbegeleider, predikant, schuldsanering, sociaaljuridische dienstverlening, mantelzorger, psychotherapeut, maatschappelijk werk.
Contact via Hanneke Muthert, adjunct-hoogleraar godsdienstpsychologie met bijzondere aandacht voor geestelijke verzorging en welzijn, J.K.Muthert@rug.nl
Wil je meer weten of heb je een opmerking?
Neem contact met ons op via: