Mensen die een inloophuis bezoeken, hebben vaak een klein netwerk. Hoe kan het aandachtig nabij zijn van beroepskrachten en vrijwilligers de ervaring van zin van de bezoekers vergroten?
Bezoekers van inloophuizen, waaronder daklozen, hebben vaak een klein netwerk. Op welke wijze draagt het aandachtig nabij zijn (de presentiebenadering die in het grootste deel van de inloophuizen wordt gehanteerd) van beroepskrachten en vrijwilligers bij aan de ervaring van zin van bezoekers van inloophuizen? Het onderzoek richt zich op twee deelvragen:
Bezoekers van inloophuizen, waaronder daklozen.
De regio is nog niet bekend.
In de inloophuizen wordt met creatieve onderzoeksmethoden in kaart gebracht op welke wijze de praktijk bijdraagt aan de zinervaring van de bezoekers. Deze opbrengsten worden door de leden van het leernetwerk gedeeld en geanalyseerd, met het oog op het identificeren van specifiek werkzame factoren bezien vanuit ervaren baat van de bezoekers.
De opbrengsten vormen de input voor bouwstenen voor een methodische aanpak voor zingevingsondersteuning in inloophuizen. Deze methodische aanpak zal vervolgens worden uitgewerkt en getoetst en in een scholingsmodule worden aangeboden aan verschillende inloophuizen. Het Netwerk DAK zal de leergang via de website publiceren.
In het leernetwerk zullen de resultaten van het nu lopende verkennende praktijkonderzoek ‘Zingeving in en buiten het inloophuis’, van Netwerk DAK i.s.m. de PThU gedeeld worden.
Voorzitter: Prof. Dr. Thijs Tromp, bijzonder hoogleraar diaconaat van de PThU, t2.tromp@pthu.nl
Coördinator: Nog vast te stellen
Wil je meer weten of heb je een opmerking?
Neem contact met ons op via: